Eva Pils och Agneta Norelid

Vi har arbetat länge med barn i olika verksamheter, bl.a. förskola, sjukhus och specialpedagogisk verksamhet. Vi har intresserat oss mycket för små barns kommunikations och bildutveckling. I vår pedagogiska verksamhet har vi arbetat mycket med barns lek vid datorn och ville göra ett första datorprogram för de minsta. Vi bestämde oss därför att göra en interaktiv saga med en nalle som huvudperson.

 

Tillsammans med illustratören Kenneth Andersson skapade vi figuren Pino och gjorde ett CD-romprogram om en dag i hans liv. Vi saknade även bra böcker för barn som skulle kunna fungera som en naturlig fortsättning efter de första pekböckernas enkla bilder. Bilderna skulle vara lätta för ett litet barn att identifiera sig med och miljöerna skulle vara enkla att känna igen sig i. Vår förhoppning är att barnen ska tycka om Pino och känna igen sig i det han gör.

Kenneth Andersson

Pino är tecknad med tusch och pensel, det är kanske därför han är sån mjuk och gullig liten björn! Förutom Pino han Kenneth tecknat andra barnboksfigurer som Stötnisse, Ufo och Yoyo. Och många andra böcker. Kenneth jobbar som illustratör åt tidningar, reklambyråer och bokförlag.

 
LOGIN
Swedish Japaneese English